Events

Familieuge 2017 på GeoCenter Møns Klint

Familieuge 2017

Vi skyder sommerferien i gang med en masse lærerig underholdning for børn på sommerferie. Vi har designet et program egnet til sjov og læring sammen med bedsteforældre, forældre, mostre, fastre, onkler og/eller tanter i fire festlige dage fra 26.-30. juni 2017.

Prøv kræfter med BuskKraft – teknikker til at færdes, lave mad og overnatte i naturen. Byg et dinosaurskelet sammen, se hvordan en rigtig palæontolog arbejder, når vores phytosaur skal have nye knogler på sit fossile skelet, kom til spændende foredrag om dinosaurjagt i Grønland, gå på skattejagt i udstillingen og meget mere.

I Familieugen er der også mountainbiketure, guidede fossiljagter og træklatring og svævebane hver dag.  Og så er de flotte, interaktive udstillinger og 3D biografen naturligvis åbne.
Aktiviteterne er gratis, når man har billet til GeoCenter Møns Klint. Billetten kan gratis laves om til et sæsonkort på købsdagen, så I kan komme igen hver dag og være med til nye aktiviteter. Kun på BuskKraft kurserne er der en ekstra betaling for mad.

 

BuskKraft kursus for hele familien

Nu kan I komme med en rigtig buskmand ud og lære at klare jer, lave mad og overnatte i naturen. Naturvejleder Jørgen Larsen har mange års erfaring i udeliv, overnatning og madlavning i det fri. Han guider jer sikkert igennem et spændende døgn som helt sikkert vil udfordre jer. Når I vender tilbage til hverdagens komfortable rammer, har I spændende oplevelser og nogle helt nye færdigheder med hjem i rygsækken.

Man kan deltage på hele kurset eller ankomme om aftenen kl 17 og være med til båltænding, madlavning og overnatning.

Tid:
Mandag den 26. juni 2017 kl. 10.00 – 27. juni kl. 10.00 eller den 29.-30. juni.

Mødested:
Ved hovedindgangen til GeoCenter Møns Klint. Her mødes i med naturvejlederen og gruppen går samlet til shelterpladsen, hvor der laves lejr.

Medbring:
Sovepose, liggeunderlag, tøj der passer til vejret (tjek vejrudsigten) og som gerne må blive beskidt, toiletsager, spisegrej, ekstra varmt tøj og en lommelygte.

Pris:
For maden 150 for voksne, 100 kr for børn. Resten af arrangementet er gratis for gæster med billet til GeoCenter Møns Klint.

Tilmelding:
på telefon 55 86 36 00 senest 23. juni kl. 15.00 til arrangementet den 26.-27. juni og senest den 26. juni kl. 15 til arrangementet den 29.-30 juni.

 

Byg en dinosaur

I Familieugen kan du hver dag være med til at bygge et rigtigt dinosaurskelet. Dinosauren er en plateosaur, stjernen fra vores udstilling Den Første Dinosaur.

Tid:
hver dag kl. 13.00. Aktivititeten varer en time.

Mødested:
I receptionen

Aktiviteter i Workshoppen

Hver dag i Familieugen byder på en ny, spændende aktivitet i Workshoppen i udstillingen.

Mandag:
Lav stendyr – byg dit eget fantasidyr af sten og andre materialer fra naturen.

Tirsdag:
Støb en dinosaurtand –og tag den med hjem.

Onsdag:
Slagt en fugl – naturvejlederen dissekerer en fugl og fortæller om fugles anatomi.

Torsdag:
Det Store Fossilshow – de bedste historier om kridtets fossiler.

Fredag:
Sandskulptur-konkurrence – byg en flot skulptur af magisk sand. Tag et billede og læg på vores facebookside. Vi finder en vinder. Flotte præmier!

 

Dinosaurjagt i Grønland – foredrag

Synes du tanken om at være dinosaurjæger virker dragende? Er det fascinerende, når folk tager til øde steder i verden på jagt efter 200 millioner år gamle dinosaurfossiler? Så kom og hør GeoCenter Møns Klints direktør Nils Natorp fortælle om GeoCentrets store dinosaurekspedition til Grønland i 2012.
Der vil være masser af billeder og video samt gode anekdoter om lejrliv og om hvordan palæontologerne arbejder. Foredraget henvender sig både til større børn og til voksne.

Tid:
Tirsdag den 27. juni 2017 kl. 11.00

Sted:
Skolestuerne i GeoCenter Møns Klint

 

Arbejdende dinosaurværksted – mød en ægte palæontolog

Palæontolog Marco Marzola er fra Universitetet i Lissabon og dinosaurmuseet i Lourinha. Han studerer de spændende phytosaurer, som blev fundet på vores ekspeditioner til Østgrønland i 2012 og 2016. Lige præcis i Familieugen er han på GeoCenter Møns Klint for at studere phytosauren og for at sætte flere af de knogler, som er blevet gjort klar i portugal, på phytosaurskelettet. I kan være med og se hvordan det foregår og snakke med Marco.

Tid:
Marco arbejder på tredje sal i særudstillingen Den Første Dinosaur onsdag og torsdag den 28.-29. juni.

Andre daglige aktiviteter:

Kl: 10.10-17.00: 3D film i biografen

Kl. 10.00-17.00: Skattejagt i udstillingen

Kl. 10.00-17.00: Workshop - for hele familien

Kl. 11 og 14: Guidet ekspedition til fossilstranden.

Kl. 12.00-16.00: Træklatring og svævebane -  få et sug i maven!

Kl. 14.00-16.00: Guidet mountainbike-tur på Møns Klint