21. og 22. september

Geologiens Dage 2019

Bliv klog på Klintens geologi

 

 

Velkommen til en hel weekend i geologiens tegn! Kom og se nærmere på kridt, flint, fossiler og mineraler. Lær om Klintens helt særlige geologiske tilblivelse og tag med på fossiljagt. Det foregår i weekenden den 21. og 22. september 2019.

Geologiens dage markeres af GeoCenter Møns Klint og den lokale stenklub MAF - Møns Amatørgeologiske Forening med guidede ture til stranden på Møns klint:

Lørdag, den 21. september kl. 11.00 til 14.00 er der en guidet tur langs Møns klint fra GeoCenteret til Jydelejet

Med udgangspunkt i GeoCenterets bog "Møns Klint" af Nils Natorp og Rudy Hemmingsen følger vi klintepartierne fra Maglevandspynten ved GeoCenteret til Store og Lille Taler ved Jydelejet. Undervejs  hører vi om naturen, sten, fossiler og om klintens og dens dannelse. Vi finder vættelys og andre fossiler på stranden og du kan få bestemt dine fund.
Turen tilbage kan ske ad stranden eller gennem bakkerne i klinteskoven. Turens længde er ca. 7 km og vi skal op og ned af trapperne.

Søndag, den 22. september k. 14.00-15.00 er der en guidet fossiltur til stranden, hvor der findes og bestemmes fossiler. Undervejs fortælles om klinten og vandrefalken


Mødested: Receptionen på GeoCenter Møns Klint. Stengårdsvej 8, 4791 Borre.

Begge ture er gratis og der er ingen tilmelding.