Events

Møns Dragefestival

Møns Dragefestival 2017

Møns Dragefestival er i år en to dages begivenhed, der løber af stablen lørdag og søndag, den 9. og 10. september, kl. 12-18.

En herlig tradition, hvor familier fra Møn og Vordingborg Kommune mødes med turister for sammen at luftsætte et utal af drager på himlen over Mandemarke Bakker. Det er en utrolig dejlig og afslappet dag for drageentusiaster i alle aldre.

Mennesket drøm om at flyve
Drageflyverklubben XC-Sjælland besøger igen i år Møns Dragefestival for at vise og fortælle om, hvordan et menneske kan lette fra jorden og flyve selv med en drage. Et spil vil trække de trænede piloter højt op, så de kan cirkle over festivalområdet, hvor der også er start og landing. Gå ikke glip af denne enestående chance for at se og tale med de modige piloter - 'chefpilot' Birger Strandqvist styrer luftslaget.

Gratis drageværksted
Omdrejningspunktet på festivalpladsen er det store gratis drageværksted. Så hvis du ikke lige har nået at bygge dragen hjemmefra - så er gode råd ikke dyre. I Drageværkstedet, kan du nemlig bygge din egen drage helt gratis, og oven i købet få hjælp til det af kyndige og kreative dragebyggere - de såkaldte 'Dragoner'. Der er flere dragemodeller at vælge i mellem.

Bamsefaldskærmsudspring
Mest for børn - og bamser! igen i år har vi en rutineret bamsepilot med på festivalen. Bamserne får faldskærm på og sendes med en lille drage op af linen til en kæmpe drage. Højt oppe udløses faldskærmen og bamsen får sit livs flyvetur. Så tag din bamse med, hvis den trænger til en oplevelse - men ikke den helt store bamse! Piloten kan også få det til at regne med karameller - kom selv og check om det kan lade sig gøre.

Dragebygnings-konkurrence
Hvem bygger den flotteste drage? Konkurrencen er delt i to, så der er præmier til den flotteste hjemmebyggede drage for dem under 12 år, og dem over.

Mad og drikkevarer
I Cafételtet vil 8. klasse fra Møn Friskole diske op med lækkerier - både til maven, kaffetørsten og den søde tand. Der vil blive lagt et stort arbejde i at give gæsterne en god oplevelse. Så kom og støt cafételtet. Overskuddet går ubeskåret til 8. klasses studierejse.

En god dag for alle
Det der gør det så dejligt at være med til Møns Dragefestival er, at der er fantastisk flot oppe i bakkerne, og at hele familien kan være sammen om en spændende aktivitet i den skønneste natur. Du skulle prøve! Og hvis du har prøvet det før, er det helt naturligt, at du skal med igen i år!

Vi glæder os til at se hele familien i Mandemarke Bakker lørdag og søndag den 9. og 10. september 2017

Med venlig hilsen
Møns Dragefestival