Udstillingen

UDGRAVNING SOM EN ÆGTE EVENTYRER

Vær Trias-detektiv og løs mordgåden!


En af de nye oplevelser er et stort digitalt udgravningsbord, hvor udfordringen er sammen med venner og familie at løse et af mysterierne fra GeoCentrets ekspedition til Østgrønland i 2012.

Her blev der helt unikt og videnskabeligt spændende udgravet knogler fra 4 forskellige phytosaurer - en kæmpe fortids krokodille-lignende øgle, som aldrig tidligere var fundet i Grønland! Hvorfor døde der en hel flok phytosaurer netop på det sted i triastiden for 210 mio år siden?

I sommeren 2016 tog vi tilbage til Østgrønland for at løse ‘mordgåden’. Og det lykkedes!

Ved det nye store udgravningsbord, arbejder I som ægte dinosaurforskere. I kommer til at udgrave masser af knogler, og skal så regne ud, hvad der skete.

Utroligt spændende og et ægte detektivarbejde!

 

Flere udgravninger

En anden fin lille nyhed er de fire udgravningskasser, hvor du og din familie kan gå på jagt efter fossiler fra både Kridttiden og fra Trias.

Her kan du udgrave fossiler som vættelys, mosasaur tænder og søpindsvin fra Kridttiden og dinosaur- og øgleknogler fra Trias.

De ligger begravet i noget så mystisk og spændende som ‘kinetisk sand’. Og, hvad er så det? Kom selv og find ud af det.

Det er helt vildt underligt og sjovt at røre ved!

 

 

Glæd dig til en vildt sjov dag for hele familien

 

SEJE OPLEVELSER INDE I
GEOCENTER MØNS KLINT

Seje oplevelser ude i naturen

Tag med guiderne på vilde oplevelser udenfor

Tag med vores guider på opdagelse i den fantastiske natur udenfor GeoCenter Møns Klint. Her venter udfordrende mountainbikeruter på klinten, klatre- og svævebaner i trætoppen af Klinteskoven og meget andet.