Oplevelsesløb i sommerferien 2016

I samarbejde med DGI gennemfører vi i sommerferien en række oplevelsesløb til Klintens højdepunkter. Det er motion og naturvejledning - løb, lær og oplev fantastiske Møns Klint sammen med andre motionsglade.

Løbedage: Onsdage, 6.7, 13.7, 27.7, 3.8

Mødetid: 10.00

Løbestart: 10.15

I mål: ca. 12.00

Pris: 150 kr. incl. sæsonkort til GeoCenter Møns Klint

Tilmelding her:

Den 6.7
Den 13.7
Den 27.7
Den 3.8

Du kan også tilmelde dig på dagen i GeoCentrets reception - pris 170 kr. stadig incl. sæsonkort til Geocentrets udstillinger og øvrige aktiviteter.

Krav: Man skal helst kunne løbe med et gennemsnit på 6 minutter pr. kilometer på flad asfalt for at kunne være med:)

Beskrivelse:
Vi starter fra GeoCenter Møns Klint og løber ad MTB sporet ind i Klinteskoven og forbi de nye overdrevsarealer ved Havrelukke. Herefter går det op til Aborrebjerget (143 m.o.h.), hvorfra der er en pragtfuld udsigt helt til Stevns Klint og Farøbroerne langt mod vest. Fra Aborrebjerget går det ned gennem Jydelejet inden vi løber ned til selve Møns Klint. På toppen af Lille Taler får vi en snak om de store skred inden det går stejlt op til det naturskabte kæmpehul - Hylledals Slugt. Fra Hylledalsslugt går det langs klintekanten med det allerskønneste udsigter inden vi løber op til Svantestenen - en kæmpesten fragtet fra Bornholm til Møn af istidens gletsjere. Der er også et skønt sagn knyttet til Svantestenen. Fra Svantestenen løber vi igen ned til Klintekanten og kommer op forbi Forchammers Pynt, der er det udsigtspunkt Møns Klint kan byde på. Herefter går det over Klintens højeste punkt - Dronningestolen, 128 meter - tilbage til GeoCentret. Trætte og voldsomt beriget:)