Naturen på Møns Klint

Når man står på toppen af Møns Klint - 128 meter over havet - står man samtidig på toppen af det danske kridtfundament. Danmark er helt unikt bygget på en platform af kridt, og derfor vidner Møns Klint om de enorme kræfter, der har skabt landet og den enestående flora og fauna i området.

På Høje Møn - som området omkring Møns Klint hedder - forekommer der planter og dyr, som i hele Danmark kun findes her.

Orkideer
Af Danmarks ca. 35 vilde orkidearter kan man nyde synet af hele 18 forskellige i området. De findes fortrinsvist på overdrevene Høvblege og Jydelejet samt i Klinteskoven.Den Sortplettede Blåfugl
Den Sortplettede Blåfugl er en sommerfugl, der lever halvdelen af sit liv i en underjordisk myretue. Den er ekstremt kræsen med valg af levested, men kan opleves i Høvblege.Vandrefalken - verdens hurtigste dyr

På stranden kan man være heldig at se vandrefalken jage duer eller stære i luften med op til 180 km/t. Efter at have været udryddet fra landet i 30 år kom Vandrefalken som ynglefugl tilbage i 2001 til Møns Klint, hvor den har ynglet siden, og de seneste år sammen med par på Stevns og Bornholm.

Droneforbud i vandrefalkenes ynglesæson
For at sikre vandrefalkenes mulighed for at yngle på Møns Klint har Naturstyrelsen udstedt et forbud mod at opsætte droner ved Møns Klint. Forbuddet gælder fra 1. februar - 1 september. Vandrefalkene bliver skræmt af dronerne og vil således blive forstyrret i deres yngleaktiviteter og eventuelt gå til angreb på dronerne. Læs mere om forbuddet og se kort over forbudszonen her.


Der er mange flere seværdigheder - dem kan du opleve på nært hold på GeoCenter Møns Klint, eller i deres naturlige omgivelser på Høje Møn.

På Møns Klint er alle planter fredede! Nyd synet af dem, og hvis du skal have et minde med hjem - så tag et billede.