Trist nyhed på Mønbroen - Overraskelse på Klinten!

På Møn klarede de to unger på Mønbroen ikke vindstødene i den kraftige storm den 27. - 28. maj. De har ikke kunnet gribe fast på betonoverfladerne og er antagelig blæst i havet, og i dagene efter sås ingen af ungerne længere. Rigtig trist!

Det betyder aktuelt, at der ud af 6 ynglepar på Møn nu er 3 med mulighed for positivt yngleresultat: parret på Storeklint med unger på redehylden, lokaliteten MK3 med unger på redehylden, og lokaliteten HK med rugende falke i redehullet efter omlægning af ægkuld.

Men en overraskelse alligevel på klinten: efter en måned uden observationer af falkeparret på Nylands Nakke var både han og hun på lokaliteten i dag. Hannen sad øverst på pynten, kaldte senere med dæmpede "ki-ki"-lyde, og hunnen kom ind på pynten længere nede, hvorefter han forsvandt bag pynten. Så nu må jeg igen ud på den lange tur for at se, hvad de evt. har gang i.

Fra Enstedværket fortæller Jesper Tofft, at der igen i år er noget mystik om, hvor falkeparret har redested. Ligesom sidste år ender det måske med, at yngleresultatet først afklares, når en eller flere udfløjne unge falke obserberes.

Torben Hvass meddeler fra Skærbækværket, at der er unger i kassen, men at det ikke er muligt at se, hvor mange unger der er tale om, før de flyver ud fra stedet.

Hilsen Niels Peter