Den første Dinosaur - interaktiv særudstilling

Særudstillingen Den Første Dinosaur fortæller i billeder, video og 3D animation den betagende historie om livet i Triastiden for 210 mio år siden i Grønland på det daværende Pangæakontinent.

Du kommer på en tidsrejse ud over det sædvanlige og du kan teste forskellen på dinosaurer og øgler på din egen krop i temarummet.

Du kommer også med bag om scenen og ser hvordan palæontologer og geologer arbejder for at afdække mysterierne om fortidens dyr og planter. En spændende arbejdsproces, som er gået forud for vores udstilling.

Vejen til særudstillingen Den Første Dinosaur

Udstillingen er baseret på fundene fra vores ekspedition til Jameson Land i juli 2012 og fundene fra otte tidligere ekspeditioner til samme område foretaget af Harvard University for tyve år siden.

Da vi tog afsted på ekspeditionen var det resultatet af et rigtig godt samarbejde mellem GeoCenter Møns Klint, Københavns Universitet, GeoMuseum Faxe og Harvard University.

Vi fandt nogle ekstremt spændende fossiler. En plateosaur, den dinosaurtype, der definerer gruppen af dinosaurer, og en phytosaur, et krokodillelignende bæst, som ikke var fundet i Grønland før.

I vores nye særudstilling får knoglerne fra både Harvards ekspeditioner og vores egen i 2012 deres udstillingsmæssige verdenspremiere! Og de vækkes til live ved hjælp af den nyeste teknologi.

Den nye udstilling er inkluderet i entrébilletten til den eksisterende udstilling.

Sådan finder du særudstillingen

Særudstillingen begynder i den eksisterende udstilling og fortsætter direkte ud i en flot udsmykket trappegang. Denne trappegang fører til 3. salen af det tilstødende tidligere Hotel Storeklint, hvor hovedparten af særudstillingen findes.

Der findes en lift til særudstillingen for dårligt gående, kørestolbrugere og rollatorbrugere.

Vil du vide mere om ekspeditionen og de fund vi gjorde? Se her!

Find ud af, hvor på kloden Grønland lå for 210 millioner år siden
Tør du møde den første dinosaur Plateosauren? Vi byder på en dramatisk overraskelse..
Hvorfor dominerede dinosaurerne på landjorden i 160 millioner år? Mærk svaret på din egen krop i temarummet.
Vi fandt knoglerne fra en phytosaur på vores ekspedition i 2012. Det skulle senere vise sig, at knoglerne fortæller en ganske overraskende historie!
På touchskærmene kan de animerede dyr vendes og drejes og undersøges.