Nutiden

Naturen på Møns Klint er i verdensklasse og præsenteres ved en kombination af faktaoplysninger, højteknologiske- og scenografiske opstillinger, konkurrencer, spil og leg. I nutidsudstillingen udfordres de besøgendes viden, fysik og kreativitet.

Møns Klint er det sted i Danmark hvor der findes flest forskellige- og sjældne dyr og planter. Det skyldes at landskabet er vældigt kuperet og kridtet ligger lige under jordoverfladen.

Du kan opleve vandrefalken -verdens hurtigste dyr, konkurrere med familien på viden om natur, fordybe dig i information og fantastiske fotos af alle de vilde orkideer, kreere din egen sommerfugl og sende den i vindtunnellen, kravle ned i den underjordiske myretue hvor sommerfuglen lever det meste af sit liv og meget meget mere.

Havde det ikke været for de bittesmå coccolit-alger der for 70 mio år siden blev til kridt, så havde vi slet ikke haft den enetående natur, de mange sjældne dyr og planter, Møns Klint eller resten af Danmark. På GeoCenter Møns Klint bliver historien om Danmarks fødsel levende - velkommen!

Rød stikmyre kan godt være venlig
Interaktiv model af Møns Klint