Events

Møns Dragefestival

Møns Dragefestival 2023

Møns Dragefestival er igen i år en to dages begivenhed, der løber af stablen lørdag og søndag, den 9. - 10. september

I år holdes Møn Dragefestival igen over 2 dage. Lørdag og søndag den 9. - 10. september kl. 12.00 skydes Møn Dragefestival i gang for 23. år i træk. En herlig tradition, hvor familier fra Møn og Vordingborg Kommune mødes med turister for sammen at luftsætte et utal af drager på himlen over Mandemarke Bakker. Det er en utrolig dejlig og afslappet dag for drageentusiaster i alle aldre.

Igen i år sker der vilde ting i bakkerne. Det hele begynder, når sortkrudtkanonernes salut lyder over Mandemarke Bakker. 

Gratis drageværksted

Hvis du ikke lige har nået at bygge dragen hjemmefra – så er gode råd ikke dyre. I Drageværkstedet, som er festpladsens centrum, kan du nemlig bygge din egen drage helt gratis, og oven i købet få hjælp til det af kyndige og kreative dragebyggere  – de såkaldte ’Dragoner’. Der er flere dragemodeller at vælge i mellem. 

Bamsefaldskærmsudspring 

Mest for børn – og bamser!  igen i år har vi en rutineret bamsepilot med på festivalen, som vil sende bamserne til vejrs. Bamserne får faldskærm på og sendes med en lille drage op af linen til en kæmpe drage. Højt oppe udløses faldskærmen og bamsen får sit livs flyvetur. Så tag din bamse med, hvis den trænger til en oplevelse – men ikke den helt store bamse! Pludselig kan det også regne med karameller – kom selv og check om det kan lade sig gøre.

Konkurrencer og rekordforsøg

Hvem bygger den flotteste drage? Konkurrencen er delt i to, så der er præmier til den flotteste hjemmebyggede drage for dem under 12 år, og dem over.  Vi prøver også at slå rekorden for længste dragehale i år. 

Mad og drikkevarer
I Cafételtet vil 8. klasse fra Møn Friskole diske op med lækkerier – både til maven, kaffetørsten og den søde tand. Der vil blive lagt et stort arbejde i at give gæsterne en god oplevelse. Så kom og støt cafételtet. Overskuddet går ubeskåret til 8. klasses studierejse.

En god dag for alle
Det der gør det så dejligt at være med til Møns Dragefestival er, at der er fantastisk flot oppe i bakkerne, og at hele familien kan være sammen om en spændende aktivitet i den skønneste natur. Du skulle prøve! Og hvis du har prøvet det før,  er det helt naturligt, at du skal med igen i år!

Program

Kl. 12.00 Festivalen og caféen åbner. Salut ved Sortkrudtkongen.
Kl. 12.15 Drageværkstedet åbner. Byg din egen drage. Dragonerne hjælper gerne. Fri flyvning i området.
Kl. 13.30 og 15.00 Bamsefaldskærmsudspring – mest for børn! Tag din bamse med, så får den en faldskærmstur af den dygtige bamse-dragepilot. Ikke for store bamser!
14.00-15.30 Dommerkomitéen går rundt og vurderer alle drager, der er i luften og finder den flotteste hjemmelavede drage i kategorierne: ’børn op til 12 år’ og ’voksne’. Vi prøver også at slå rekorden for den længste dragehale på 195,5 m i Børnenes rekordbog! 16.00 Kåring og præmieoverrækkelse til de flotteste drager. Derefter fri flyvning.
18.00 Festivalen slutter