Udstillingen

PÅ UDGRAVNING SOM EN ÆGTE EVENTYRER

Vær Trias-detektiv og løs mordgåden!


En af de nye oplevelser er et stort digitalt udgravningsbord, hvor du, sammen med venner og familie, skal løse et af mysterierne fra GeoCentrets ekspedition til Østgrønland i 2012.

Her blev der gjort helt unikke og videnskabeligt spændende fund.  Knogler fra 4 forskellige phytosaurer - kæmpe krokodillelignende øgler, som aldrig tidligere var fundet i Grønland! Hvorfor døde en hel flok phytosaurer netop på det sted i Triastiden for 210 mio år siden?

I sommeren 2016 tog vi tilbage til Østgrønland for at løse ‘mordgåden’. Og det lykkedes! For at løse gåden måtte palæontologerne arbejde ligesom detektiver. Nu er det jeres tur. I skal udgrave masser af knogler og prøve at regne ud, hvad der skete dengang for 210 millioner år siden. 

 

 

 

Grav efter fossiler i sandkasserne

En anden fin lille nyhed er udgravningskasserne, hvor du og din familie kan gå på jagt efter fossiler.

Her kan du udgrave fossiler som vættelys, mosasaurtænder og søpindsvin fra Kridttiden og dinosaur- og øgleknogler fra Triastiden.

De ligger begravet i noget så mystisk og spændende som ‘kinetisk sand’. Og, hvad er så det?
Kom selv og find ud af det. Det er helt vildt underligt og sjovt at røre ved!

 

 

Glæd dig til en vildt sjov dag for hele familien

 

SEJE OPLEVELSER INDE I
GEOCENTER MØNS KLINT

Seje oplevelser ude i naturen

Tag med guiderne på tur udenfor

I den fantastiske natur udenfor GeoCenter Møns Klint venter udfordrende mountainbikeruter, klatre- og svævebaner i toppen af Klinteskoven og meget andet.