Klintekongens Rige er en fantastisk smuk, cirkulær vandrerute på 14 km, som tager dig forbi alle de største natur- og kultursights på Høje Møn. Du kommer til at bevæge dig rundt i hele det område, der ifølge sagn og legender udgør selveste Klintekongens Rige.
Klintekongen bor i sin store hal dybt inde i Klinten, og på denne rute kommer du til at se klinten både fra stranden og fra de mest spektakulære udsigtspunkter langs klintekanten. Du kommer igennem den mytiske klinteskov med alle dens ’bjerge’ og oldtidsminder, og du besøger den eventyrlige og romantiske have ved Liselund slot, og derfra via den hemmelige bagvej, til Møns Klint.
Klintekongens Rige ligger i noget af det mest kuperede natur i Danmark, og du skal derfor afsætte god tid, og helst være i moderat til god form for at gennemføre turen. Sæt gerne mindst 6 timer af til at tilbagelægge de godt 14 km, inklusive højdemeter og trappen med de mange trin fra stranden.
Premium vandrerute
Klintekongens Rige er godkendt efter certificeringssystemet – Premium Vandreture ved Deutsches Wanderinstitut. Den tyske organisation har etableret Europas mest udbredte – og strengeste – kvalitetssystem for vandreruter, hvor kun de bedste ruter slipper gennem nåleøjet. Gennem årene er mere end 600 Premium Vandreruter i mere end 10 lande, blevet vurderet og certificeret igennem det tyske system. Klintekongens Rige topper listen med 101,5 oplevelsespoint.
Podcast på turen
Du kan også høre en podcast, specielt produceret til Klintekongens Rige.
Podcasten besøger seks forskellige stræk på ruten og seks forskellige eksperter fortæller, hvad man kan opleve. Podcasten er produceret af journalist og historiker Kathrine Gress Mose og forfatter og journalist Mikkel Frey Damgaard for Geocenter Møns Klint.
Vi anbefaler at downloade podcasten inden turen, da der kan være begrænset internetdækning i Klinteskoven.
Udstillingen er gravet ned i selve klinten og opbygget som en spændende tidsrejse på 70 millioner år. Kom med tilbage til Kridttiden, hvor havet var fyldt med drabelige monstre, til tertiærtiden, hvor 2/3 af alt liv uddøde på grund af meteornedslag og supervulkaner, til kvartærtiden med gigantiske gletsjere der dannede det vilde landskab - og frem til nutidens magiske natur på Møn.