Undervisningsforløb

Evolution

Undervisningsforløb: Evolution

 

Hvordan var kridthavets økosystem? Hvorfor overlever nogle arter, mens andre uddør? Hvordan udvikles en ny art?

 

Hvem: 7.-10. klasse, Gymnasium og HF
Fag: Biologi
Varighed: Ca. 2 timer

 

Undervisningsforløbet ”Evolution” tager eleverne med på en tidsrejse tilbage til kridthavet. På stranden ved Møns Klint finder eleverne fossiler, som bestemmes i skolelokalet.

Eleverne arbejder gruppevis med klassificering af deres fund, og laver et ”biodiversitets index”, som noteres i et dataark.

I kridthavet levede mange forskellige dyr, men det er ikke alle, vi kan finde fossiler af. Hvorfor ikke? Ved slutningen af kridttiden forekommer en masseuddøen, og 2/3 af alt liv uddør. Med udgangspunkt i udvikling af biodiversitet diskuteres begreber som livets udvikling, tilpasning, selektion og mutation. Undervisningsforløbet kan f.eks. bruges til udarbejdelse af en rapport. Det er en fordel, at eleverne har arbejdet med emnet hjemmefra.

Emner: Evolution, tilpasning, selektion, fossiler, biodiversitet.

FORBERED ELEVERNE 

Inden jeres besøg hos GeoCenteret kan du med fordel besøge www.jordihovedet.dk. Her kan du finde en masse forberedelsesmateriale, opgaver og se video af, hvad en skoleklasse kan opleve på Møns Klint.

FORBERED LÆREREN

Tag et gratis kursus i naturog udeundervisning på Møns Klint. Kurset indeholder grundlæggende undervisning i naturen og ruster og inspirerer dig til aktivt at inddrage flora og fauna i undervisningen. Læs mere om lærerkursus her.

Spørgsmål og booking

Hvis du vil vide mere om de forskellige undervisningstilbud, lejrskolemuligheder, eller booke et besøg, så kontakt os på tlf. 5586 3600 eller mail til booking@moensklint.dk

Book dit ophold til lejrskole og undervisningsforløb