Undervisningsforløb

Høslæt og naturpleje

Undervisningsforløb: Høslæt og naturpleje

 

 

HVORDAN HØSTEDE MAN HØ OG KORN I GAMLE DAGE? HVAD ER ET OVERDREV? HVORDAN PASSER VI BEDST PÅ VORES UNIKKE NATUROMRÅDER?

 

Hvem: 7.-9. klasse
Fag: Natur/teknik, biologi, historie, idræt
Varighed: 3 timer

 

På Hundevæng Overdrev, der er et af de meget værdifulde naturområder ved Møns Klint, anvender man en meget skånsom form for naturpleje, der tager hensyn til områdets sjældne plante- og dyreliv. Gennem afprøvning af høslæt med le får eleverne en praktisk indføring i tidligere tiders landbrugsarbejde, og lærer om moderne naturplejemetoder, økologi, biodiversitet og menneskets påvirkning af naturen.

Forløbet, som afholdes i august-september, er udviklet i samarbejde med Naturstyrelsen, og der er tale om reel naturpleje til gavn for ikke mindst områdets sårbare arter af bl.a. orkidéer og sjældne insekter.

FORBERED ELEVERNE 

Inden jeres besøg hos GeoCenteret kan du med fordel besøge www.jordihovedet.dk. Her kan du finde en masse forberedelsesmateriale, opgaver og se video af, hvad en skoleklasse kan opleve på Møns Klint.

FORBERED LÆREREN

Tag et gratis kursus i naturog udeundervisning på Møns Klint. Kurset indeholder grundlæggende undervisning i naturen og ruster og inspirerer dig til aktivt at inddrage flora og fauna i undervisningen. Læs mere om lærerkursus her.

Spørgsmål og booking

Hvis du vil vide mere om de forskellige undervisningstilbud, lejrskolemuligheder, eller booke et besøg, så kontakt os på tlf. 5586 3600 eller mail til booking@moensklint.dk

Book dit ophold til lejrskole og undervisningsforløb