Undervisningsforløb

Katastrofen
i kridthavet

Undervisningsforløb: Katastrofen i kridthavet

 

Hvilke dyr har levet i fortiden? Hvordan ved vi det? Og hvorfor er dinosaurerne her ikke mere?

 

Hvem: 3.-6. klasse
Fag: Natur/teknik
Varighed: Ca. 2 timer

 

Eleverne indsamler fossiler på stranden ved Møns Klint. I skolelokalerne arbejder eleverne gruppevis med at opstille et simpelt fødenet, som viser kridthavet som økosystem. For 65 millioner år siden uddøde 2/3 af alt liv på jorden, men hvorfor?

Havets store rovøgle, den kødædende Mosasaur uddør, og det samme gør mange andre dyr. Med udgangspunkt i kridthavets fødenet diskuterer eleverne konsekvenser af fødevalg, tilpasninger, miljøpåvirkninger og masseuddøen.

Emner: Fossil, fødenet, tilpasninger, masseuddøen, kridt, dyregruppper.

FORBERED ELEVERNE 

Inden jeres besøg hos GeoCenteret kan du med fordel besøge www.jordihovedet.dk. Her kan du finde en masse forberedelsesmateriale, opgaver og se video af, hvad en skoleklasse kan opleve på Møns Klint.

FORBERED LÆREREN

Tag et gratis kursus i naturog udeundervisning på Møns Klint. Kurset indeholder grundlæggende undervisning i naturen og ruster og inspirerer dig til aktivt at inddrage flora og fauna i undervisningen. Læs mere om lærerkursus her.

Spørgsmål og booking

Hvis du vil vide mere om de forskellige undervisningstilbud, lejrskolemuligheder, eller booke et besøg, så kontakt os på tlf. 5586 3600 eller mail til booking@moensklint.dk

Book dit ophold til lejrskole og undervisningsforløb