Undervisningsforløb: Timmesøbjerg – en tilflugtsborg fra bronzealderen
Hvem: 3.-10. klasse
Fag: Historie og biologi
Varighed: 2 timer
I udstillingen kan man se en masse flotte redskaber af flint. Nogle af de flotteste af dem stammer faktisk fra bronzealderen – man har ikke kun brugt metalredskaber i bronzealderen.
På Østmøn er der en masse gravhøje fra sten- og bronzealderen – og så er der en borg:
Timmesøbjerg er det eneste danske forsvarsanlæg dateret til bronzealderen. Klassen skal se på modeller af borgen og høre om bronzealderen. Så går turen til toppen af det 113 m høje Timmesøbjerg, hvor volde og grave stadig er nemme at få øje på.
Bakken ved siden af er ikke fredet, men lige så stejl. Her spilles rollespil: Klassen deles op i to hold, der er henholdsvis forsvarere og angribere. Der kæmpes med rollespilsvåben efter på forhånd aftalte regler. På den måde kan eleverne bedre leve sig ind i, hvordan krig kan have foregået dengang.
Timmesøbjerg er også stedet med Danmarks ældste bøgetræer. Derfor skal der selvfølgelig også ses lidt på træer. Nogle af træerne på ruten er livstræer: Træer, der ikke må fældes, men skal blive stående og være bolig for dyr og give næring til mange arter.
Foto/illustration: Slots- og Kulturstyrelsen/Sune Elskær
Inden jeres besøg hos GeoCenteret kan du med fordel besøge www.jordihovedet.dk. Her kan du finde en masse forberedelsesmateriale, opgaver og se video af, hvad en skoleklasse kan opleve på Møns Klint.
Tag et gratis kursus i naturog udeundervisning på Møns Klint. Kurset indeholder grundlæggende undervisning i naturen og ruster og inspirerer dig til aktivt at inddrage flora og fauna i undervisningen. Læs mere om lærerkursus her.
Spørgsmål og booking
Hvis du vil vide mere om de forskellige undervisningstilbud, lejrskolemuligheder, eller booke et besøg, så kontakt os på tlf. 5586 3600 eller mail til booking@moensklint.dk
Book dit ophold til lejrskole og undervisningsforløb