1/10
Hvor lang er Møns Klint?
1/10
Møns Klint sig fra Møns Fyr i syd til Liselund i nord. Man kan gå hele vejen langs stranden, selvom klinteskred af og til skaber naturlige forhindringer.
Næste
2/10
Hvilket mystisk fortidsminde gemmer sig i Klinteskoven?
2/10
Borgen ligger på Timmesøbjerg, 113 meter over havoverfladen, og har sandsynligvis beskyttet den lokale befolkning (og deres rigdomme) mod fjendtlige angreb.
Næste
3/10
Hvad kan du opleve på Møns Klint om natten?
3/10
Nattemørket på Møn er enestående. Derfor er Møns Klint og Nyord udnævnt som Dark Sky områder, hvor du kan se ekstra mange stjerner.
Næste
4/10
Hvad er Møns Klint lavet af?
4/10
Kridtet blev aflejret for 70 mio. år siden på bunden af et stort tropisk hav, der dækkede Danmark og hele Nordeuropa.
Næste
5/10
Hvor lang blev Kridthavets drabelige mosasaurus?
5/10
Havets T-Rex! Den enorme havøgle kunne blive op til 17 meter lang. Hvis du er (meget!) heldig, kan du finde en Mosasaur-tand på stranden ved Møns Klint.
Næste
6/10
Hvad hed den ikoniske del af Møns Klint, som styrtede i havet i 1988?
6/10
Spiret styrtede i havet ved et stort klinteskred d. 13. januar 1988. Toppen blev dog fundet nede på stranden og er i dag udstillet på GeoCenter Møns Klint.
Næste
7/10
Vættelys er selvfølgelig et fossil. Men i gamle dage troede man, at vættelys var troldenes (vætternes) lys, eller tordenkiler, der beskyttede mod lynnedslag.
Næste
8/10
Hvordan finder du, ifølge lokal folketro, Klintekongens fortryllede have?
8/10
Men du kan kun opleve den fortryllede have én gang i livet! Når du først har fundet haven, vil du aldrig være i stand til at finde tilbage igen.
Næste
9/10
Kræsen sommerfugl, som i Danmark kun findes på Høje Møn.
9/10
Den sortplettede blåfugl er virkelig specialist! Den lægger kun sine æg på vild timian, og dens larver skal findes og opfostres af rød stikmyre.
Næste
10/10
Hvilken UNESCO-udpegning fik Møn i 2017?
10/10
Naturen på Møn er noget helt særligt, og der er mange lokale kræfter, som arbejder for at beskytte naturen. Derfor er Møn udpeget som UNESCO Biosfære.
Næste