Naviger til program

Program

Menu

Naviger til billetkøb

Billet

Udstilling
Aktiviteter
Naturen

Magien venter

Oplev Dark Sky
på Møns Klint

PÅ NATTEHIMLEN OVER MØN OG NYORD FUNKLER TUSINDVIS AF STJERNER, PLANETER OG GALAKSER.

Dark Sky er et fænomen, som betyder, at det er muligt, at se en klar stjernehimmel. Det kan man på Møn og Nyord fordi det er steder, der ligger langt væk fra byens forstyrrende lys så stjernehimlen står tydeligere frem end andre steder.

Derfor kan du på Møns Klint opleve en stjernehimmel med tusindvis af funklende og klare stjerner, stjerneskud og mælkevejen.

Den tætpakkede stjernehimmel over Møn og Nyord er enestående. Derfor blev Møn og Nyord udnævnt som Nordens første Dark Sky Park og Community. I en Dark Sky Park er nattemørket beskyttet mod lokal lysforurening, så du har det bedste og klareste udsyn til stjernehimlen. Dark Sky over Møn og Nyord er en oplevelse for dine sanser og kan opleves året rundt.

På en sensommer nat kan du se Mælkevejen som et bredt mælkehvidt bånd af lys, der strækker sig over hele himlen og forsvinder bag Østersøens horisont, fyldt af hvirvlende stjerneskyer og sorte støvskyer ude mellem stjernerne.

I augusts lune nætter kan du bruge aftenen på at tælle stjerneskud, og i efteråret kan du se Mælkevejens nabo, Andromeda-galaksen, som en lille tåget sky på nattehimlen. Selvom den er 2,4 millioner lysår væk, så er den nem at se med det blotte øje. Og i december bliver de lange, mørke nætter lyst op af fyrværkeriet fra de mange stjerneskud.

Du kan læse mere på www.grib-stjernerne.dk.

Overnat under stjernerne. Vil du ikke sidde vågen hele natten, så book en seng på et af Møns mange overnatningssteder. Se overnatning

Vidste du, at vi har “kvalitets-mørke” på Møns Klint?

VANDRERUTER

… Snør vandreskoene og oplev fire af de smukkeste og mest unikke vandreruter

Det kuperede område omkring Møns Klint er perfekt til vandreture i den smukke, vilde natur. Klinteskovens stisystemer byder på både dramatiske udsigter fra klintekanten, samt ’skovens dybe stille ro’. . […]

Se mere

MØN UNESCO BIOSFÆRE

Møn er udpeget som Danmarks første UNESCO Biosfæreområde.

Med udpegningen anerkendes at Møn og de omkringliggende øer er natur i verdensklasse og har en sjælden rigdom af særlig sårbare dyre- og plantearter, som indgår i nationale og internationale lister over truede arter. […]

Se mere

ORKIDEER

Se mere

VANDRE-FALK

Se mere

SORT­PLETTET BLÅFUGL

Se mere

GRAVHØJE

Se mere

FOSSILER

Se mere

Sjældne arter

Se mere

KLINTESKOVEN

Se mere

ORKIDEER

SORT­PLETTET BLÅFUGL

GRAVHØJE

KLINTESKOVEN

VANDRE-FALK

FOSSILER

Sjældne arter

TAG MED PÅ VORES
GUIDEDE TURE I CENTRET

Lyt med på guidernes vilde historier – eller book din egen tur!

SE MERE