Naviger til program

Program

Menu

Naviger til billetkøb

Billet

Udstilling
Aktiviteter
Naturen

SKOLETJENESTE

Spændende undervisning på Møns Klint

Eleverne får et par spændende skoledage – krydret med faglige aktiviteter i den vilde natur på Møns Klint.
Vælg mellem 16 undervisningsforløb og 4 lejrskole-ophold.
Priser fra kun 95 kr. pr. elev

Oplev Danmarks fødsel

HVEM: 3.-10. klasse, Gymnasium og HF

FAG: Natur/teknik, biologi, geografi

VARIGHED: 1,5 time

Det mest populære forløb! Eleverne kommer på en tidsrejse 70 mio. år tilbage i tiden, finder fossiler på stranden, og lærer om kridttiden, istiden og nutiden på Møns Klint.

LÆS MERE

Mountainbike

HVEM: 7.-10. klasse, Gymnasium og HF

FAG: Idræt, geografi, biologi

VARIGHED: 2 timer

Mærk suset i maven og få pulsen op. På mountainbiketuren oplever eleverne et helt særligt istidslandskab  og hører spændende historier om naturen og geologien på Møns Klint.

LÆS MERE

GPS-løb

HVEM: 4.-10. klasse, Gymnasium og HF

FAG: Geografi, natur/teknik, biologi, idræt

VARIGHED: 2 timer

Kan eleverne samarbejde og i fællesskab finde rundt i Klinteskoven? Med en tablet sendes de rundt til forskellige poster og skal svare rigtigt på spørgsmål om dyr, planter og geologi på Møns Klint.

LÆS MERE

Klatring i trætoppene

HVEM: 4.-10. klasse, Gymnasium og HF

FAG: Natur/teknik, biologi, idræt

VARIGHED: 2 timer

Godt nok er Møns Klint høj. Men nu har i mulighed for at komme ENDNU højere op! Guidede instruktører guider eleverne sikkert til tops i Klinteskovens flotte, høje bøgetræer.

LÆS MERE

Adventurefræs på klinten

HVEM: 7.-10. klasse, Gymnasium og HF

FAG: Geografi, natur/teknik, biologi, idræt

VARIGHED: 2 time

“Naturen som bane” er nøgleordet for dette hæsblæsende forløb – der er garanteret fart over feltet og smil på læben. Eleverne skal bl.a. køre på mountainbike og bruge GPS.

LÆS MERE

Naturvidenskabeligt grundforløb

HVEM: 7.-10. klasse, Gymnasium og HF

FAG: Biologi, fysik, kemi, naturgeografi

VARIGHED: 1,5 time

Hvordan er Møns Klint egentlig dannet? I dette forløb skal eleverne arbejde med iagttagelser og opstille hypoteser. Ude i naturen skal de indsamle materiale i form af kridt, fossiler og sten.

LÆS MERE

Rav – flaskepost fra fortiden

HVEM: 6.-10. klasse, Gymnasium og HF

FAG: Biologi, natur/teknik

VARIGHED: 1,5 time

Dinosaurfjer og blodsugende myg indkapslet i rav. Gennem det magiske materiale kommer eleverne på en tidsrejse tilbage til den baltiske urskov og en verden, længe før mennesket.

LÆS MERE

Matematik på Møns Klint

HVEM: 5.-10. klasse

FAG: Matematik

VARIGHED: 2 timer

Matematik på en ny og spændende måde! Eleverne træner matematikbegreber og problemløsning med Møns Klint som case – og med den vilde natur som klasselokale.

LÆS MERE

Bjergarter

HVEM: 3.-6. klasse

FAG: Natur/teknik

VARIGHED: 2 timer

Hvilke sten finder man på stranden? Hvor kommer de fra? Og hvad kan stenene fortælle om dannelsen af det danske landskab? Eleverne indsamler sten på stranden og skal bagefter sortere dem i forskellige typer.

LÆS MERE

Bjergarternes dannelse

HVEM: 7.-9. klasse

FAG: Geografi

VARIGHED: 2 timer

Hvilke sten finder man på stranden og hvor kommer de fra? Hvad kan stenene fortælle om landskabets dannelse? Eleverne kommer en tur på stranden og skal arbejde med det geologiske kredsløb.

LÆS MERE

Katastrofen i kridthavet

HVEM: 3.-6. klasse

FAG: Natur/teknik

VARIGHED: 2 timer

Hvilke dyr har levet i fortiden? Hvordan ved vi det? Og hvorfor er dinosaurerne her ikke mere? Eleverne indsamler fossiler på stranden og lærer om bl.a. fødenet, tilpasninger og masseuddøen.

LÆS MERE

Evolution

HVEM: 7.-10. klasse, Gymnasium og HF

FAG: Biologi

VARIGHED: 2 timer

Hvordan var Kridthavets økosystem? Hvorfor overlever nogle arter, mens andre uddør? Hvordan udvikles en ny art? Eleverne kommer en tur på stranden og lærer om bl.a. evolution, selektion og tilpasning.

LÆS MERE

Geovidenskab

HVEM: Gymnasium og HF

FAG: Naturgeografi, geovidenskab, fysik/kemi

VARIGHED: 3 timer

Spændende geologisk feltarbejde på Møns Klint. Hvorfor ligger flinten i afgrænsede og tilsyneladende regelmæssige lag i kridtet? Kan Milankovitch-teorien forklare flintens dannelse?

LÆS MERE

Fugle – dinosaurernes efterkommere

HVEM: 3.-10. klasse, Gymnasium og HF

FAG: Biologi

VARIGHED: 3 timer

Hvordan blev dinosaurerne til fugle? Hvad er en fugl? Hvilke fugle ser vi i landskabet? Eleverne kommer på feltarbejde ved Møns Klint, hvor man bl.a. kan være heldig at spotte vandrefalken, verdens hurtigste dyr.

LÆS MERE

Timmesøbjerg

HVEM: 3.-10. klasse

FAG: Historie og biologi

VARIGHED: 2 timer

Kan en borg være lavet af jord og træ?  Hvilke våben kæmpede man med i bronzealderen? Eleverne lærer om fortidens mennesker gennem det sjove rollespil “Krig på Timmesø Bjerg”.

LÆS MERE

Bestil forløb

Har I særlige ønsker til forløb, lejrskole, specialklasser eller andet, så tøv ikke med at kontakte os. Vi har mulighed for at skræddersy et besøg, så det passer til jeres ønsker og de emner, klassen arbejder med hjemme på skolen.

Hvordan foregår et besøg?

Ved ankomst til GeoCenteret bliver I modtaget af en naturguide, som vil møde jer foran hovedindgangen. Her kan I snakke med guiden om eventuelle ønsker, særlige hensyn, frokost osv. Forløbene varer mellem 1,5 – 2 timer, enkelte 3 timer. Udover selve forløbet oplever eleverne udstillingen sammen med lærerne, hvor der skal sanses, konkurreres og eksperimenteres. I kan også se 3D-film i biografen, hvor I kan reservere pladser på forhånd.

Hvad skal vi medbringe?

Medbring praktisk tøj til enhver vejrsituation samt madpakke, drikkevarer, fornuftigt fodtøj og evt. skrivegrej. Eleverne må gerne medbringe deres mobiltelefoner (hvis det passer med skolens regler), men det er ikke nødvendigt i forhold til forløbene.

Hvad koster det?

Prisen er 95,- kr. pr. elev. To lærere per klasse er gratis. Forløb af 3 timers varighed koster 142,50 kr./elev.  Entré, materialer, undervisning og opgaver er inkluderet i prisen. For klasser som bestiller flere forløb, gives 50% rabat på efterfølgende forløb samme dag. Man betaler for minimum 15 elever pr. forløb. Bemærk: For Klatring i Trætoppene er der en tillægspris på 1.000 kr. pr. klasse (21-28 elever) for klatreinstruktøren.

Kan vi få tilskud?

Vordingborg Kommune yder tilskud på 50% til klasser herfra.

Hvordan kan vi forberede os?

Før I kommer på besøg kan det være en god idé at arbejde med relevante emner. I kan downloade en lærervejledning til udstillingen her. I kan også med fordel kigge nærmere på vores læringsportal: www.jordihovedet.dk. Her kan I finde en masse materiale, artikler og opgaver, samt downloade skoleavisen Jord i Hovedet. Derudover kan vi sende jer opgaver, som eleverne kan løse på deres vej gennem udstillingen for en mere fokuseret og målrettet oplevelse.

Hvad gør vi med transport?

Den offentlige transport på Møn er desværre mangelfuld. De fleste skoler lejer derfor en bus. I kan f.eks. kontakte Fladså Turist.

Kan vi opbevare tasker og bagage?

Når I ankommer, kan jeres naturguide anvise et sted til opbevaring af tasker og bagage.

Hvor kan vi spise vores madpakker?

Der er udendørs borde og bænke foran GeoCenteret, hvor I kan spise jeres medbragte mad. I kan også tage jeres madpakker med på stranden. I tilfælde af dårligt vejr kan I aftale med jeres naturguide, at I spiser i skolestuen, hvis der er plads. Det er desværre ikke muligt at spise medbragt mad i caféen eller på caféens terrasse.

Kan vi skræddersy vores eget besøg?

Ja, det kan I. Vi kan sagtens tilpasse både forløb og lejrskole-pakker efter jeres behov og ønsker. I er velkomne til at kontakte os, og så kan vi sammen skræddersy jeres besøg.

Hvilke klassetrin henvender forløbene sig til?

De fleste forløb henvender sig til 3. – 4. klasse og op til gymnasieniveau. Vi tilpasser de enkelte forløb efter klassetrin og forudsætninger. Fra 0. – 2. klasse anbefaler vi forløbet Oplev Danmarks Fødsel, som kan tilpasses de alleryngste.

Hvad med specialklasser og elever med særlige behov?

Vi får besøg af mange specialklasser. Her er forløbet Oplev Danmarks Fødsel særligt velegnet, da det nemt kan tilpasses forskellige behov. GeoCenteret er indrettet med brede gange og elevatorer, så f.eks. kørestolsbrugere nemt kan komme rundt. Der er også en boardwalk langs klinten, hvor dårligt gående kan komme ud og nyde udsigten. Adgang til stranden er desværre ikke mulig for elever med gangbesvær, da det er via en lang trappe.

Vi opfylder “Fælles mål”

Alle vores undervisningstilbud til folkeskolen tager udgangspunkt i Undervisningsministeriets Fælles mål.

Vi er VPAC-klassificeret

GeoCenter Møns Klint er klassificeret som Videnspædagogisk Aktivitetscenter, og al undervisning er derfor baseret på aktiviteter, oplevelser, forsøg og udfordringer.

På tur med klassen

Lejr­skole 1

SE PAKKE

På tur med klassen

Lejr­skole 2

SE PAKKE

På tur med klassen

Lejr­skole 3

SE PAKKE

På tur med klassen

Lejr­skole 4

SE PAKKE

Luk

Tak for din henvendelse.
Vi vender tilbage til dig hurtigst muligt.

KONTAKT SKOLETJENESTEN

Book klassens besøg på GeoCenter Møns Klint

Spørgsmål og booking

Udfyld formularen med dine kontaktoplysninger og udvælg dine ønskede undervisningsforløb. Så vender vi tilbage til dig, så vi kan aftale nærmere. Vi glæder os til at høre fra dig og din klasse.

Vælg ét eller flere undervisningsforløb …